MX Cross
Image default
Recreation / Motorcycles

Met AutolakOpMaat.nl repareer je zelf lakschade aan je auto

Schade in de autolak zoals kleine krasjes zijn vervelend maar met de hulp van AutolakOpMaat.nl en enige handigheid kunnen gelukkig hoge kosten worden vermeden. In de regel dekt de motorrijtuigenverzekering in geval van een ongeval de reparatiekosten, zelfs als het gaat om schade aan de lak. Als de autolak echter door steenslag, strooizout of steenval wordt beschadigd, moet de eigenaar van het voertuig zelf de kosten dragen, die afhankelijk van de omvang van de schade zeer hoog kunnen zijn.

AutolakOpMaat.nl voorkomt roestvorming

Met een beetje handigheid én hulp van AutolakOpMaat.nl kan kleine lakschade snel worden gerepareerd. De kosten voor een dergelijke reparatie zijn te overzien. Het is belangrijk dat de schade wordt gerepareerd zodra deze zich voordoet, zodat roest niet kan binnendringen. In dit blog deel ik graag wat tips over hoe je de schade zelf kunt herstellen.

Reparatie oppervlakkige beschadigingen

Het betreffende gebied moet eerst grondig worden gereinigd met een verfreiniger. De lakschade vervolgens zorgvuldig schuren met schuurpapier (bijv. 2000). Je blijft dit herhalen totdat de kras is verwijderd. Tot slot het getroffen gebied afwerken met een hoogglans polish en lakkit. Het 19-delige spot repairset kan daarvoor goed worden gebruikt.

Diepere krassen

Voor diepere krassen wordt een andere procedure aanbevolen. Nadat het getroffen gebied goed is gereinigd, moet het worden gemaskeerd. Dit is belangrijk, want plastic of rubber kan door de gebruikte middelen worden bevlekt. Ook hier wordt het beschadigde gebied met schuurpapier en polijstmiddel behandeld – ditmaal tot aan de kleurlak. Als de kras niet meer zichtbaar is, kan het gebied worden gerepareerd met een touch-up stick. Daarna hoeft het oppervlak alleen nog maar te worden verzegeld.

Reparatie met lakstift

Als het echt een kleine kras is, kan het worden behandeld met een lakstift. Natuurlijk is het bijzonder belangrijk dat de lakstift de juiste kleur bevat. Elk voertuig heeft een kleurcode, die meestal in het serviceboekje wordt vermeld. Als alternatief kan ook de kleurcode worden bepaald. Het enige wat nodig is, is informatie over de voertuigfabrikant en het bouwjaar. Ook een filiaal van de betreffende autofabrikant (bijv. BMW, Mercedes, VW enz.) kan worden bezocht en aangevraagd.