MX Cross
Image default
Recreation / Motorcycles

Biker fashion – meer dan alleen dik leer

De afgelopen zomerweken waren ze weer op pad en met hun onmiskenbare stijl zijn ze een blikvanger geworden op alle wegen: motorfietsers! Naast hete machines zijn het de outfits die er cool en casual uitzien en ook zonder eigen motor gedragen kunnen worden.

Klassiekers en actuele trends in de biker outfit mode nodigen je uit om jezelf aan te kleden en te genieten van de ontspannen modestijl met leren schoenplaten en meer.

Biker mode

Op het gebied van motorrijders moet een onderscheid worden gemaakt tussen echte rijders en liefhebbers van gemotoriseerde tweewielers. Als je zelf regelmatig tochten maakt met je motor, kijk je naar de functie van je kleding naast de modieuze charme ervan. Voor vesten, jassen, broeken en laarzen is leer onmisbaar als materiaal om de beste bescherming tijdens de rit te combineren met een aangenaam gevoel van dragen in weer en wind.

Donker leer voor motorfans is daarom een must in de vrijetijdsbesteding. Toch hoeft het niet de dikste materiaalkeuze te zijn als je niet op een motor zwaait. Vooral jonge modemerken nemen de bikerstijl over en maken er dunne en strak gesneden kleding van. Vooral in het warme seizoen is deze mode een verstandige keuze om onnodig zweten in het dagelijks leven en de vrije tijd te vermijden.

Hetzelfde geldt voor de schoenen van echte motorfans. Hogere laarzen of volle laarzen in donkere kleur ronden een motoroutfit perfect af. Als het een vrijetijdskleding is, kan het een beetje dunner materiaal zijn. Uitsparingen of het gebruik van luchtdoorlatende, donkere stof zetten aantrekkelijke accenten in het ontwerp en zorgen voor een beter draagcomfort.

Accessoires toevoegen aan de biker outfit in het dagelijks leven

Vrouwelijke motorrijders kennen de uitdaging van het rijden op een tweewieler in stijl en vrouwelijkheid. Vrouwelijke rondingen gaan vaak verloren in de motorgolf, en het dragen van een helm stelt je zelden in staat om je haar zo veel te stylen als op het werk of voor de volgende clubavond. Toch is het nog steeds mogelijk om de eigen uitstraling in stijl af te ronden met kleine accessoires en de aandacht te trekken.

Vooral metalen sieraden in elke vorm passen perfect bij een donkere motoroutfit, wat ook geldt voor dames en heren. Oorstekers of kettingen met hangers worden blikvangers, het liefst natuurlijk met het juiste motief. Als de motorbanden stilstaan en je een concert of café bezoekt, kan er natuurlijk ook een aantrekkelijke tweede outfit onder de motorkleding verschijnen. Denk er bij het samenstellen van je garderobe goed over na hoe dik je je je wilt kleden volgens het weer of dat het zinvol en wenselijk is om je om te kleden op je bestemming.

Als motorfanaat, stijlbewust en veilig op de weg…

Hoezeer motorliefhebbers ook een modieuze uitstraling wensen – de voorkeur voor een individuele stijl mag nooit ten koste gaan van de veiligheid. De Biker outfit is de laatste decennia merkbaar veranderd en biedt mannen en vrouwen een strakke snit en mooie ontwerpen. Een rustige blik in de plaatselijke speciaalzaak of in de gespecialiseerde onlineshops helpt om het overzicht te bewaren en een individueel passende outfit te kiezen. Natuurlijk kun je veel van deze biker outfit artikelen ook bestellen als je niet zelf wilt rijden en je garderobe wilt uitbreiden.