MX Cross
Image default
Bedrijven

Beter licht voor minder geld

Wist je dat je met ledlampen de energienota flink omlaag kunt krijgen? Een ledlamp is namelijk heel zuinig. Hij verbruikt relatief gezien weinig energie voor een uitstekende lichtopbrengst. Aanvullend voordeel is dat leds jarenlang mee gaan. Dus ook je aanschafkosten zullen dalen als je kiest voor led. Een pluspunt dat ook meetelt, is de milieuvriendelijkheid van ledlampen. Niet alleen worden zo zoveel mogelijk gemaakt van gerecyclede en duurzame materialen, ze zijn zelf ook herbruikbaar.

Een betrouwbare ledlampenwinkel waar je dag en nacht terecht kunt, is ledonline.nl. Het aanbod leds is verdeeld in categorieën als railspots, wandlampen en inbouwspots. LED opbouwarmaturen, panelen, noodverlichting en hanglampen zitten er ook bij.  

Moderne verlichting wordt wel slimme verlichting genoemd. En dat geldt zeker voor het ledonline.nl-assortiment. Smart lampen kun je op afstand bedienen. Ze zijn te dimmen en je kunt zelfs de kleur aanpassen. Hoe je dit doet, bepaal je zelf: met een app op je tablet of telefoon, middels stembediening (Amazon Alexa en Google Assistant), via een afstandsbediening of vertrouwd met een wandschakelaar. De connectie tussen de lampen en de bediening kan zowel via wifi als via bluetooth gemaakt worden. Ledonline.nl verkoopt allerlei soorten en maten slimme lampen. Panelen, spots en strips. E27 en GU 10. Enzovoort. Een voorbeeld van een led-netwerk is Zigbee 3.0. Met dit protocol is het mogelijk dat slimme producten onderling communiceren en samenwerken. Zigbee werkt op basis van een zogenoemd mesh-netwerk. Het verschil met wifi is dat er niet één, maar minstens twee sensoren bij betrokken zijn. Conclusie: een groter bereik en een betrouwbaarder verbinding. Een hub / bridge is een essentieel onderdeel van Zigbee 3.0. Hierop worden alle ledlampen en bijbehorende producten aangesloten. Twee populaire voorbeelden zijn de Zigbee Ynoa hub en de Homey hub. In beide gevallen is er een app beschikbaar en kun je alles eenvoudig via je smartphone regelen en in de gaten houden.

Meer weten over slimme leds? Tips nodig? Neem snel contact op met ledonline.nl. De medewerkers zijn via de online chat bereikbaar, maar een telefoontje of mail wordt ook op prijs gesteld: 076-2003133, info@ledonline.nl.

https://ledonline.nl/