MX Cross
Image default
Bedrijven

Hoe koop je duurzaam meubels?

Meubels kopen is vaak erg prijzig. Toch denken mensen niet vaak na over hoe zij beter kunnen investeren in het kopen van duurzame meubels. Heb jij nieuwe meubels nodig maar geef je liever niet duizenden euro’s uit en wil je er zeker van zijn dat je lang van je meubels kunt genieten? Lees dan verder.

Materiaal

Zorg dat je duurzame materialen gebruikt wanneer je meubels koopt. Denk bijvoorbeeld aan steigerhout meubels. Steigerhout meubels gaan lang mee en zijn goed voor het milieu. Het materiaal is erg stevig dus je kan er zeker van zijn dat het materiaal lang meegaat. Steigerhout meubels kunnen vaak wel iets duurder zijn. Wanneer je opzoek bent naar een goedkoper alternatief is het beter om in meubels gemaakt van kunststof te kopen. Kunststof had eerst een slechte reputatie, toch is de laatste jaren kunststof veel duurzamer geworden.

Tweedehands

Denk er ook aan om misschien je meubels tweedehands in te kopen. Dit vinden sommige mensen misschien vies, maar toch kun je de meeste meubels vaak schoonmaken of doet een kringloopwinkel dit zelf. De meeste kringlopen hebben ook een redelijk strenge kwaliteitsvoorwaarde bij het overnemen van gebruikte meubels. Je bent er dus eigenlijk wel zeker van dat de meeste meubels die in de kringloop staan langer meegaan.

Stijl

Zorg dat je meubels koopt die tijdloos zijn. Dit betekent dat je in meubels moet investeren die altijd mooi blijven. De laatste jaren waren bijvoorbeeld gouden meubels erg hip. Toch is het niet slim om meubels met een uitgesproken kleur zoals goud te kopen. Goud is namelijk nu niet meer populair, dus nu hebben veel mensen meubels die eigenlijk als kitsch worden gezien. Koop meubels die hout zijn of in een neutrale kleur zoals wit, zwart of beige. Zo ben je er zeker van dat je nog jarenlang kan genieten van jouw prachtige meubels.

http://www.outsidemeubelen.nl/product-categorie/steigerhout-meubels/