MX Cross
Image default
Vervoer en transport

De snelste BMW motor op de markt!

Superbikes zijn angstaanjagend snel, maar voor sommigen is dat niet snel genoeg! Voor hen is alleen een echte hyperbike goed genoeg. Vandaag hebben we het over de snelste motorfiets van BMW. Dit snelheidsbeest is niet zomaar snel, hij passeert namelijk zonder angst de grens van 300 km/h. Als je een motorrijder vraagt hoe het voelt om op een snelle tweewieler te rijden, zullen ze je gewoon uitnodigen voor een ritje. Om naast hen te rijden, en de opwindende sensatie zelf te ervaren. 

BMW S1000RR HP4 – 360 km/u

BMW Motorrad krijgt, in tegenstelling tot veel Japanse motorfietsbouwers, zijn racekracht-DNA van het moederbedrijf, BMW. De S1000RR is de snelste BMW motorfiets tot nu toe, met een topsnelheid van 224 km/u.

De 2019-versie van de BMW S1000RR werd volledig geherstructureerd, waardoor het de vlaggenschip supersport BMW motorfiets voor het jaar is geworden. De motorfiets is voorzien van een nieuw ontwikkelde 999cc-motor die 204 pk en 113 Nm koppel levert. De motorfiets is relatief licht met 197 kg.

 

 

 

Met zijn 360 km/u is de BMW S1000RR de snelste BMW motor die er is. Desondanks is het niet de allersnelste motor die je kunt kopen. Hiervoor moeten we de credits geven aan de MMT 420RR van de Marine Turbine Technologies’. De opvolger van de MTT Turbine Superbike Y2K kan een topsnelheid bereiken van wel 430 km/h. 

Staat u op een dag bij een stoplicht langs één van deze snelheidsduivels? Daag ze dan zeker niet uit voor een wedstrijd. De RR achter de namen  van beide bolides staat voor ‘Race Ready’. Dat is met recht een understatement te noemen.

Ben je benieuwd welke BMW motor modellen er nog meer op de markt zijn? Neem dan zeker een kijkje en ontdek alle mogelijkheden voordat je de weg op gaat!

 

https://biqer.nl/bmw-s-1000-rr