MX Cross
Image default
Bedrijven

Waarom een groepenkast zo belangrijk is

Elektra is tegenwoordig is erg belangrijk, bijna alle apparaten werken namelijk op elektra. Het is bijna onmogelijk om nog zonder elektra te leven, je hebt het namelijk ook nodig voor de simpelste dingen zoals het draaien van een was. Het is dan dus ook belangrijk dat de groepenkast goed werkt, al het andere elektra werkt anders ook niet goed. Het totale plaatje moet kloppen. Hieronder kun je meer lezen over de groepenkast. 

Groepenkast vervangen

Net zoals bij veel andere apparaten gaat een groepenkast minder goed werken wanneer hij ouder wordt, dit vertaald zich dan in het minder goed kunnen verdragen van spanningen. Je zult bijvoorbeeld zien dat ze stroom steeds vaker wegvalt bij een oude groepenkast dan bij een nieuwe groepenkast. Een groepenkast moet dus vervangen worden om de zoveel jaar, vaak is dit rond de 30 á 40 jaar. Wanneer je de groepenkast langer laat zitten zul je er dus problemen mee ondervinden. 

Meerdere groepen

Een groepenkast verdeelt de elektra onder in verschillende groepen, wanneer je de groepenkast gaat vervangen is het ook mogelijk om extra groepen toe te voegen. Het fijne van het toevoegen van extra groepen is dat je meerdere apparaten tegelijk kan gaan gebruiken, dit is erg handig, al helemaal met het oog op de toekomst. Er komen namelijk veel meer apparaten die op stroom werken en je wilt uiteindelijk natuurlijk wel tv kunnen kijken wanneer je een wasje hebt draaien. Extra groepen kunnen daarvoor dus erg handig zijn. Wanneer je uiteindelijk meer dan vier groepen hebt in de groepenkast moet je ook een extra aardlekschakelaar toevoegen, het is namelijk verplicht dat je maar vier groepen achter één aardlekschakelaar mag hebben. Dit is allemaal bepaald met het oog op de veiligheid van de elektra, de aardlekschakelaar zorgt er namelijk voor dat je elektra veilig is.