MX Cross
Image default
Auto's en Motoren

V60 Volvo

Ze zijn gewild en dus zie je ze veel, de V60 Volvo. Een zeer krachtige en praktische stationwagon die in 2018 al weer toe was aan de tweede generatie. De V60 Volvo kwam in 2010 op de Nederlandse markt en bleek meteen een succes. De V60 doet sterk denken, wat betreft het design, aan de Volvo V90, de Volvo S90 en de XC90 en ook de XC60.

Nieuwe hybride versie van de Volvo V60

Gebaseerd op het Ford EUCD platform bleek de Volvo V60 meteen na de lancering een schot in de roos. De auto kenmerkt zich als bijzonder krachtig en praktisch, niet in de laatste plaats vanwege de geboden ruimte. Wat betreft de motoren is er amper verschil met de S60, al is de V60 wel iets zuiniger in gebruik. In 2012 kregen de V60 modellen een start- stop systeem aangemeten en werden verbeteringen aangebracht aan de dieselmotoren, die daardoor ineens een stuk zuiniger bleken. Vanaf 2014 is de V60 voorzien van een bredere grille een eigen Sensus Connect navigatiesysteem en bestaan de koplampen uit een geheel. In 2018 werd de tweede generatie van de V60 van Volvo gepresenteerd. De Zweedse gigant presenteerde toen bovendien een nieuwe hybride versie van dit type. Van de Volvo V60 zijn we nog lang niet af, dat moge duidelijk zijn.

Het kan je met alle merken gebeuren

Toch kan het gebeuren dat je op zomaar een dag autotransport nodig hebt, als de auto het plotseling begeeft. Het kan je in alle merken auto’s overkomen. Nadat je RoadGuards gebeld hebt en de monteur alles geprobeerd heeft de auto te repareren, rest niets anders dan autotransport regelen, iets waarvoor de monteur ook zorg draagt. De auto zal dan naar een specialist worden gebracht en wie weet is hij wel in staat de auto weer aan de praat te krijgen.