MX Cross
Image default
Auto's en Motoren

Tips bij het zelf poetsen van je auto of motor

Als je een motor- of autoliefhebber bent, is de kans groot dat je op een bepaald moment in de verleiding bent gekomen om je auto of motor te detailleren. Voor veel mensen kan een grondige detaillering echter lijken alsof het veel tijd en moeite kost. Het goede nieuws is dat er stappen zijn die je kunt nemen die het werk veel gemakkelijker maken dan het anders zou zijn. De eerste stap om ervoor te zorgen dat je auto detailing goed verloopt, is ervoor te zorgen dat je de juiste auto detaillering producten bij de hand hebt, zoals die van Gtechniq.

Wees voorzichtig met het verfoppervlak

Het lakoppervlak is een van de meest gevoelige onderdelen van je auto. Gebruik daarom een ​​zachte doek om krassen te voorkomen. Gebruik nooit een handdoek of spons om de auto af te drogen, dit zal de lak beschadigen. Het is ook raadzaam om geen hogedrukreiniger te gebruiken, omdat deze de was kan verwijderen en later tot meer problemen kan leiden. Vermijd bovendien het gebruik van was op het oppervlak van je voertuig, omdat deze krassen na verloop van tijd zichtbaarder kunnen maken.

Gebruik een spons

Als je je auto wilt schoonmaken, maar geen tijd hebt om het proces van wassen en waxen te doorlopen, overweeg dan om een ​​spons als alternatief te gebruiken. Het is een effectieve manier om vuil van de carrosserie en andere oppervlakken van je voertuig te verwijderen. Dit kun je doen door de spons voorzichtig over deze gebieden te wrijven. Gebruik voor deze klus een zachte spons om een ​​gladde afwerking te krijgen. Het beste materiaal voor dit doel is polyurethaanschuim. Als je echter op zoek bent naar iets stugger voor grovere resultaten, kies dan voor microvezeldoeken.

Zorg voor het glas van de auto

Het glas van je auto is erg belangrijk. Het is belangrijk om het schoon te houden en vrij van vegen, krassen of andere onvolkomenheden. Gebruik een microvezeldoek om het glas schoon te maken en veeg eventuele vlekken weg met een natte handdoek. Droog het af met een droge handdoek om strepen en watervlekken te voorkomen.

Gebruik een buffer om diepe krassen te verwijderen

Om de glans van je auto terug te brengen, heb je een machinale polijstmachine nodig. Dit wordt ook wel een polijstmachine of buffer genoemd. De buffers zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kunnen op elk onderdeel van de auto worden gebruikt, zoals bumpers, wielen en zelfs op de voorruiten. Een polijstmiddel wordt gebruikt om krassen van het oppervlak van je auto te verwijderen bij gebruik van een buffer. De lak moet ongeveer drie minuten op het aangetaste gebied worden aangebracht voordat het wordt verwijderd met een applicator pad.

Shop: Custom Car Care