MX Cross
Image default
Zorg

Het werk van een mondhygiënist Naaldwijk

Soms wordt je door de tandarts doorverwezen naar een ervaren mondhygiënist Naaldwijk, maar wat doet een mondhygiënist nou eigenlijk allemaal. Er zijn vele handelingen die een mondhygiënist uitvoert en die zijn er eigenlijk allemaal voor om te zorgen voor betere mondhygiëne en de preventie van het krijgen van gaatjes of andere problemen. Een mondhygiënist Naaldwijk kan bijvoorbeeld tips geven hoe elke persoon het beste zijn of haar gebit kan onderhouden. Het is genetisch bepaald dat sommige mensen een beter gebit hebben dan andere mensen, maar het is vaak ook zo dat je er zelf veel aan kan doen. Een mondhygiënist Naaldwijk kan u dan bijvoorbeeld aanraden om bepaalde voeding wel of niet te eten of tips geven bij het onderhouden van uw gebit. Als u problemen heeft met uw tandvlees is het bijvoorbeeld ook erg slim om naar een mondhygiënist te gaan omdat deze u dan kan vertellen waarom u zo last heeft van uw tandvlees en de mondhygiënist kan dan ook vertellen wat u het beste hiertegen kunt doen.

Handelingen die een mondhygiënist mag doen

Er zijn bepaalde handelingen die een mondhygiënist Naaldwijk mag doen, maar bepaalde handelingen mogen ze alleen doen in opdracht van een tandarts of in het bijzijn van een tandarts. Wat een mondhygiënist Naaldwijk mag doen is: het aanbrengen van sealant, het aanbrengen van fluoride, het polijsten van vullingen, advies geven over het gebit, het verwijderen van tandplak, tandsteen en aanslag en nog vele andere dingen.

Opleiding tot mondhygiënist

Als je besluit om mondhygiënist te worden dan is het handig om te weten dat hiervoor een HBO opleiding voor verreist is. Er zijn twee opleidingen die je kan volgen om jezelf een mondhygiënist Naaldwijk te kunnen noemen. Deze twee opleidingen zijn mondzorgkunde of mondhygiëne. Dus als je een van deze opleidingen hebt afgerond kan je beginnen als mondhygiënist.