MX Cross
Image default
Management

Best business with low investment

Beste zaak met lage investering

 

#6 Bedrijfsontwikkeling

Wat is bedrijfsontwikkeling? Het is geen verkoop, het is geen marketing. Dus, wat is het? John Sumser heeft hier zijn gedachten over…

 

Misschien is de beste manier om in het reine te komen met business development, te begrijpen dat er minstens drie verschillende componenten of types van bedrijfsactiviteiten zijn. De eerste is verkoop. Verkopers verkopen producten en diensten rechtstreeks aan klanten. Er zijn veel verschillende soorten verkooporganisaties, waarvan de meeste kunnen worden gekarakteriseerd als B2B (business-to-business) of B2C (business-to-consumer). Deze termen worden gebruikt in zowat elke industrie en elk bedrijf dat bestaat. Elk bedrijf dat om het even wat verkoopt, wil weten wie zijn volgende klant zal zijn en wil de mogelijkheid hebben om die gemakkelijk te vinden. Verkooporganisaties worden meestal gecompenseerd in overeenstemming met de omzet. Bij de meeste bedrijven is het verkooppersoneel de enige groep die rechtstreeks in contact staat met de klant.

 

Het tweede onderdeel van de bedrijfsactiviteit is marketing, dat alle activiteiten omvat die erop gericht zijn bekendheid op te bouwen, voorkeur te genereren, de vraag te stimuleren en een top-of-mind positionering te creëren voor de merkproducten of -diensten van een onderneming. Marketing is belangrijk omdat het gedrag verandert zonder enige beperking op te leggen aan hoe, wanneer of waar mensen dingen kunnen kopen of gebruiken die zij via marketing verwerven.

 

Marketing produceert ook veel van de inputs die de verkoop nodig heeft, maar in het algemeen produceert het geen geld. Er wordt budget voor uitgetrokken, maar er is geen direct rendement op investeringen (ROI). Dit betekent dat er altijd spanning is geweest tussen marketing en verkoop. Veel bedrijven zijn begonnen met het meten van marketing ROI omdat het zo’n grote kostenpost aan het worden is dat ze zich verplicht voelen om dat te doen. Er is dus sprake van een zekere consolidatie van de marketingfunctie in de verkooporganisatie, aangezien marketeers hun baan proberen te behouden door hun diensten rechtstreeks aan klanten te verkopen.

 

De derde component van bedrijfsontwikkeling omvat alle activiteiten die erop gericht zijn nieuwe klanten te vinden en te winnen en/of nieuwe produkten of diensten te introduceren (voor zowel bestaande als potentiële klanten). Het omvat ook activiteiten zoals fusies en overnames, partnerschappen, strategische allianties, joint ventures, licentieovereenkomsten en vele andere die toegang creëren voor het aanbod van een organisatie op nieuwe markten; de distributie uitbreiden; marktaandeel verwerven; de ontwikkeling of dienstverlening verbeteren; de kosten verlagen; financiering voor nieuwe initiatieven veiligstellen; en vele andere.

 

Activiteiten op het gebied van bedrijfsontwikkeling worden vaak georganiseerd als bedrijfsfuncties binnen het uitvoerend bureau van de CEO, of ze kunnen worden uitgevoerd door bedrijfsafdelingen die rapporteren aan een Chief Strategy Officer, Chief Marketing Officer of Chief Operating Officer. In sommige bedrijven is bedrijfsontwikkeling een soort verkoopfunctie die vaak wordt geassocieerd met een strategische accountmanager. In andere gevallen is het een managementfunctie op senior niveau die rechtstreeks rapporteert aan de chief executive officer (CEO). Omdat business development te maken heeft met directe interactie met klanten, kunnen gegevens uit deze interacties belangrijke inzichten verschaffen in het gedrag en de voorkeuren van klanten. Daardoor is het een waardevolle input voor de marketingstrategie en de verkoopplanning, wat het bestaan ervan rechtvaardigt in organisaties waar het niet rechtstreeks aan het topmanagement rapporteert.

 

Business development biedt altijd veel mogelijkheden als je er goed in bent en dat is een geweldige zakelijke kans met weinig kapitaal. Dit is het soort succesvolle kleine zakelijke ideeën waar u naar moet kijken als u een mensen-mens bent, al geniet van bedrijfsbijeenkomsten en u ook goed bent in het beïnvloeden en overtuigen van anderen.

 

Als je zo succesvol bent in het runnen van je bedrijf, je winkel, je studio, dan zou je deze in overweging kunnen nemen. Business Development Consultant zijn is iets dat veel ervaring vereist, maar voor een geboren ondernemer is het een zeer aantrekkelijke uitdaging, vooral als het bedrijf dat je probeert te helpen iets is waar je gepassioneerd over bent.

 

Als het op Business Development aankomt, moet je weten hoe een bedrijf werkt. In het bijzonder moet je weten hoe je een succesvol bedrijf van de grond af aan opzet, waarbij je in gedachten moet houden dat je klanten waarschijnlijk (als je erin slaagt een positie als consultant te veroveren) geen idee hebben wat Business Development is, anders zouden ze je niet hebben gebeld.

Dit kan erg opwindend zijn, maar tegelijkertijd ook erg stressvol, dus probeer dit alleen te doen als je erg gepassioneerd bent over het “ondernemersambacht”. Je kunt in de business development-sfeer werken, zelfs als je niet veel kapitaal hebt.

Bedrijven met weinig kapitaal om de bedrijfsontwikkelingsladder te starten

 


 

 

business management 

vacatures

auto verkopen

 

https://www.newbusinessmanagement.com/