MX Cross
Image default
Aanbiedingen

3 Manieren om jouw bedrijf te automatiseren

3 Manieren om jouw bedrijf te automatiseren

Als je een eigen bedrijf hebt is het fijn om met de tijd mee te gaan. Automatisering is dan iets waar je in deze tijd eigenlijk niet meer omheen kan. Automatisering is simpelweg verschillende processen laten uitvoeren door machines als vervanging van personeel of als toevoeging aan je bedrijf om het net even wat makkelijker of beter te maken. Als je personeel vervangen wordt, kun je ze op andere plekken inzetten waardoor je weer efficiënter werkt. Ben jij benieuwd hoe jij kunt automatiseren? Lees dan snel verder!

 

Roosterplanningen

Het maken van de roosters gebeurde vroeger eigenlijk altijd handmatig, alle werknemers kunnen fysiek hun werktijden, vakanties en vrij dagen zien en aanpassen. Dat is niet meer van deze tijd. Er zijn veel bedrijven en online omgevingen die jou kunnen helpen bij het maken van de roosters online. Vaak zie je dat werknemers een app kunnen downloaden of dat ze hun rooster online kunnen bekijken en daar de wijzigingen door kunnen geven. Het hele proces verloopt soepeler, omdat je vaak deze rooster systemen kunt koppelen aan een kloksysteem. Dat kloksysteem houdt precies bij hoeveel er is gewerkt en voert dat door naar het systeem die de lonen uitbetaald. Je bespaart hier dus heel wat tijd en moeite mee.

 

Een transportketting in jouw bedrijf

Automatisering is niet alleen een manier om kosten te besparen. Het biedt namelijk ook een goede uitkomst als we het hebben over zware processen. De machines nemen het zware werk van de werknemers over en dat is goed voor de gezondheid van je werknemers. Een voorbeeld van zo’n zwaar proces is het verplaatsen van goederen. De medewerkers lopen of rijden met een heftruck de hele dag heen en weer om producten van A naar B te krijgen. Door een transportketting aan te leggen in jouw bedrijfspand is dat verleden tijd. Het enige wat nog moet gebeuren is de goederen op de band leggen, de transportketting doet de rest van het werk!

Orders verwerken
In het bedrijfsleven stromen er elke dag orders binnen. Het komt in veel bedrijven nog steeds voor dat de werknemers deze order zelf verwerken. Gelukkig kan dat hele proces van orders verwerken tot orders picken geautomatiseerd worden. Verschillende machines nemen het werk over en gaan gestructureerd te werk. Er worden hierdoor ook minder fouten gemaakt en er wordt vaak sneller gewerkt. 

https://www.acb-transportbanden.nl/