MX Cross
Image default
Vervoer en transport

Je fiets schoonmaken en smeren is belangrijk

Als u regelmatig fietst om door de stad te reizen, moet u een goede praktische kennis hebben van verschillende aspecten van fietsen. Het kunnen uitvoeren van routine-onderhoud aan de fiets alleen is een van de vele vaardigheden die moeten worden verworven. Dit is uiterst belangrijk voor het geval u ergens op de weg verdwaalt waar niemand kan helpen. De eerste twee dingen die u moet weten, is hoe u de aandrijflijn van de fiets moet reinigen en smeren. Als je daar geen tijd voor hebt, kun je je fiets laten repareren door professionele monteurs.

Houd de aandrijflijn schoon

De ketting en tandwielen van uw fietsen maken waarschijnlijk de hele tijd een luid ratelend en piepend geluid. Het geluid van metaal dat over metaal, vuil en slib schuurt, wordt voornamelijk veroorzaakt door het gebrek aan smering. U moet ze echter eerst allemaal schoonmaken. Om de aandrijflijn van je fiets schoon te maken, heb je wegwerp lappen, fietsolie, wat ontvetter, eventueel een oude tandenborstel nodig. Mogelijk hebt u ook een platte schroevendraaier nodig om de zwaardere smurrie los te wrikken. Zorg er echter voor dat u bij het reinigen van de onderdelen die moeilijk te verwijderen vet bevatten, niet te veel kracht gebruikt, anders kunt u ze verpesten. Zorg er ook voor dat u zoveel mogelijk vuil van de kettingen, tandwielen en kettingwielen verwijdert. Terwijl je toch bezig bent, kun je ook de wielen en het frame schoonmaken om ervoor te zorgen dat je fiets er glanzend uitziet.

Houd de aandrijflijn gesmeerd

Het smeren van de aandrijflijn is een redelijk goede manier van handelen. Zodra alles vlekkeloos is, draait u de cranks langzaam om terwijl u tegelijkertijd een druppel fietsolie in elke kettingschakel doet. Dit is belangrijk als u de levensduur van uw ketting en tandwielen wilt verlengen. Ze zijn duur om te vervangen, dus u kunt wat geld besparen door de aandrijflijn routinematig te smeren en schoon te maken. Dit kan moeilijk zijn als je een beginner bent. Hoe vaker u echter reinigt en smeert, hoe sneller het proces is voltooid. Er is altijd een plek om te bezoeken om professionals in te huren om het werk te doen. Dit zal echter zeker met een prijs komen. Op de lange termijn is het dus erg belangrijk om je eigen fiets goed te leren reinigen en smeren.