MX Cross
Image default
Aanbiedingen

Winterjas of babysneeuwpak?

Winterjas of babysneeuwpak?

Je baby in een winterjas of -sneeuwpak wikkelen is een van de beste manieren om de kleine warm te houden als het angstig weer is. Jassen en sneeuwpakken zijn er in zo veel stijlen en gewichten, dat het moeilijk kan zijn om de juiste te kiezen. Hier zijn enkele dingen om te overwegen bij het kiezen van welk type baby jas of sneeuwpak het handigst is voor u en het beste werkt voor uw baby en het weer in uw buurt. Een sneeuwpak is een van de warmste winterkledingopties. Maar snowsuits kunnen onhandig zijn voor luierwissels of snelle uitstapjes.

Welke is beter?

Winterjassen zijn veel gemakkelijker aan en uit te trekken, maar bieden niet de volledige lichaamsbedekking die een sneeuwpak wel biedt voor lange buitenactiviteiten. Stedelijke gezinnen die een wandelwagen gebruiken als woon-werkverkeer kunnen veel hebben aan een sneeuwpak met volledige bedekking. De meesten voegen een slaapzakachtige voetenzak toe aan de wandelwagen voor extra bescherming.

Gewicht is belangrijk

Dikke winterjassen en sneeuwpakken zijn weliswaar erg warm, maar kunnen de bewegingsvrijheid van de baby beperken en hem of haar oncomfortabel maken. Peuters kunnen moeite hebben met bewegen en lopen met een dikke jas aan. Als u lange tijd buiten bent in een erg koud klimaat, kan uw baby een erg dikke, warme jas of sneeuwpak nodig hebben. Voor de meeste klimaten en voor snelle uitstapjes in en uit de kou is een dunnere babyjas voldoende.

Ritsen, drukknopen en klittenband

Als u gaat winkelen voor een winterjas of sneeuwpak voor uw baby, test dan de sluitingen van de jassen die u overweegt, om er zeker van te zijn dat u de jas gemakkelijk aan en uit kunt doen bij uw baby. Denk eraan dat u misschien ook winterhandschoenen draagt, waardoor kleine ritslipjes moeilijk vast te pakken zijn. Trek aan de ritsen en trekkoorden om er zeker van te zijn dat ze goed vastzitten.

Maten van winterjassen

Voor baby’s is het onwaarschijnlijk dat u een jas kunt kopen die meer dan één winter meegaat, omdat baby’s in het eerste jaar zo hard groeien. U kunt wel kinderjassen kopen die een beetje te groot zijn, zodat ze in de loop van het seizoen kunnen groeien.

Voor peuters kunt u een jas kopen die een maatje groter is, zodat u de jas twee winters kunt gebruiken, maar zorg er wel voor dat de babyjas niet zo groot is dat hij de bewegingsvrijheid belemmert. Denk er bij het passen van winterjassen aan dat baby misschien dikke kleren onder de jas draagt en kies de juiste maat.

Winterjassen en autostoeltjes

Als u van plan bent baby’s jas aan te houden tijdens het reizen, moet u een dunne winterjas kiezen die de correcte afstelling van het autostoeltje niet belemmert. Dikke winterjassen mogen niet worden gebruikt met autostoeltjes. Fleecejassen en sneeuwpakken zijn vaak een goede optie voor gebruik in autostoeltjes, omdat ze warmte bieden zonder te volumineus te zijn. De fleece moet plat zijn, niet sherpa (sherpa fleece is altijd te volumineus in een autostoeltje).

Als u een dikke jas kiest, kunt u die in de auto uittrekken en de baby verwarmen met dekens die u na het vastgespen over het autostoeltje legt, of u kunt de baby vastgespen en de jas dan achterwaarts over de armen van de baby aantrekken. U kunt ook een jas proberen die speciaal gemaakt is om veilig in het autostoeltje te dragen, zoals de OneKid Road Coat. Als uw baby in een babyautostoeltje zit, kan een winterhoes voor over het stoeltje ook een goede optie zijn in plaats van een traditionele jas of sneeuwpak.

Pas op voor oververhitting

Baby’s hebben meestal een extra dunne laag kleding nodig (zoals een bodywarmer met lange mouwen) dan volwassenen nodig hebben om warm te blijven. In laagjes kleden is de beste manier om warm te blijven en oververhitting te voorkomen door laagjes te kunnen uittrekken. Jonge baby’s zweten nog niet goed om af te koelen en lopen dus sneller het risico te oververhit te raken dan een ouder kind of volwassene.

Peuters hoeven ook niet overdreven gekleed te zijn. Als u zich op uw gemak voelt met een trui en een lichte jas, zal uw peuter zich waarschijnlijk ook op zijn gemak voelen in soortgelijke kleding voor koud weer. Voor zowel baby’s als peuters geldt dat meerdere dunnere, strakkere lagen belangrijk zijn om kinderen warm en veilig te houden in een autostoeltje.