MX Cross
Image default
Sport

Wat zijn goede MTB handschoenen?

Mountainbiken is voor veel mensen een leuke hobby, maar wat niet iedereen weet is dat je hier ook speciale handschoenen voor hebt. Ook wanneer je al wat langer aan het mountainbiken bent, dan kan het een uitdaging zijn om aan goede mtb handschoenen te komen. Daarom is het goed om te weten op welke specificaties jij het beste kunt letten tijdens jouw zoektocht naar de perfecte handschoen. Het is goed om te weten dat mtb handschoenen anders zijn dan de reguliere fietshandschoenen die je misschien wel kent en dat deze dus niet zullen voldoen tijdens de vele mountainbike ritten die je waarschijnlijk maakt.

Gemak en comfort

Het is belangrijk dat je voldoende grip hebt en dat je handen niet van het stuur af zullen glijden, maar daarnaast is het ook een vereiste dat je een handschoen hebt die niet te dik van stof is. Je wilt tenslotte niet dat jij beperking hebt in de bewegingen die je moet maken om te remmen bijvoorbeeld. Daarnaast is het misschien handig om te kijken welke handschoenen ook geschikt zijn om het touchscreen van je smartphone te bedienen. Zo voorkom je dat je iedere keer de handschoenen aan en uit hoeft te trekken en dit is dus een extra stukje gemak.

Wat is voor jou geschikt?

Daarnaast is het goed om te kijken naar de momenten waarop jij fietst. Als je weet dat jij voornamelijk in de zomer fietst, dan heb je geen hele warme handschoenen nodig, maar wanneer jij juist in de zomer de fiets in de schuur laat staan, dan kun je beter voor een warmere variant kiezen. Let daarbij ook op de waterdichtheid van de handschoenen, dit kan nogal verschillen en zo jouw keuze voor een mooi paar beïnvloeden. Kies altijd voor handschoenen die lang meegaan om er zo lang mogelijk profijt van te hebben.

https://fietshandschoenenspecialist.nl/