MX Cross
Image default
Woningen

Waar komt de apothekerkast vandaan?

De apothekerskast werd vroeger gebruikt in apotheken om zo makkelijk te kunnen zien welke recepten er waren. De apothekerkast bestaat ook veel verschillende lades of heeft een glazen deur waar je dus alles doorheen kan zien. De apothekerkast wordt momenteel nog steeds gebruikt maar niet meer in apotheken. De kast wordt momenteel gebruikt als bijvoorbeeld vitrinekast of als handige opbergkast voor bijvoorbeeld kleine frutsels die je liever niet weggooit maar ook niet in het zicht wilt hebben liggen. Heb je zelf zo een oude apothekerkast in huis staan maar weet je niet wat je ermee kunt of zou moeten doen? In dit artikel vertel ik over een paar voorbeelden wat je met de kast zou kunnen doen. 

Wat te doen met een apothekerkast? 

Veel apothekerskasten zijn oud en lelijk en hebben dus een opknapbeurt nodig. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om de originele kleur te behouden, als deze nooit mooi is. Je kan er ook voor kiezen om de kast een andere kleur te geven. Verf je de kast wit? Dan is het vaak leuk om de kast te gebruiken als vitrine kast en combineer deze met een aantal leuke kleurrijke accessoires. 

Sommige apothekerskasten zijn wat kleiner en hebben juist heel veel kleine lades. Deze kasten worden meestal gebruikt om er ook echt kleine dingen in op te bergen, maar dit wil niet zeggen dat het er ook echt als een rommelkast uit kan zien. Schilder de kast helemaal wit en laat bijvoorbeeld alleen de lade knoppen of handvaten de originele kleur. Plaats er een paar leuke groene planten op en je kast straalt alles behalve oud en rommelig uit! 

Wil je graag een industriële look creëren met de oude apothekerskast die je thuis nog hebt staan? Kies er dan voor om alleen de omvang van de lades zwart te schilderen en laat de handvaten en de rest van de kast in de mooie houten kleur die de kast al heeft. Het zwart en het hout samen zorgt ervoor dat de kast een industriële uitstraling geeft!