MX Cross
Image default
Zorg

De tandarts in het buitenland bezoeken

Veel mensen gaan één of twee keer per jaar naar de tandarts,v oor behoud van het gebit, preventie en tegen slechte adem.  Waarom gaan mensen naar een tandarts in het buitenland en wat is de meerwaarde? Een tandarts in het buitenland is goed voor je gebit en de gezondheid van je tanden en kan het soms tegen lagere prijzen doen dan in het land van waar je woont Wat zijn haar werkzaamheden dan en wat kan je verwachten van een bezoek aan de tandarts in het buitenland?

Wat doet een tandarts in het buitenland?

De m tandarts in het buitenland is netzo als elke andere tandarts is gespecialiseerd in het voorkomen van tandvleesaandoeningen en ­gaatjes. Zo maakt hij je gebit schoon en behandelt klachten, zoals ontstoken tandvlees. Daarnaast geeft hijadviezen over hoe je je mond, gebit en tandvlees gezond kunt houden. Een tandarts in het buitenland is er voor preventie en behandeling van mondproblemen. Je kunt bijvoorbeeld naar de tandarts in het buitenland  aan als je last hebt van bloedend tandvlees, rood en gezwollen tandvlees, als je vaak gaatjes hebt, bij veel tandsteen of aanslag of een slechte adem. Doordat het vaak andere tarieven zijn dan in het land waar je woont kan het soms voordeliger zijn. Zeker als je grote behandelingen moet uitvoeren kan een tandarts in het buitenland goedkoper zijn.

Wat kun je verwachten?

Als je op bezoek gaat bij tandarts in het buitenland kun je verwachten dat ze voorlichting geeft over aandoeningen in de mond, de relatie met de algemene gezondheid en voeding. Ook zal ze indien nodig het verwijderen van tandsteen, tandplak en aanslag. Daarnaast kan een behandeling bij de tandarts in het buitenland  ook bestaan uit het gladmaken van worteloppervlakken of het polijsten van vullingen. Daarnaast kan de tandarts in het buitenland mondonderzoek uitvoeren en in opdracht van de tandarts ook kleine gaatjes in tanden en ­kiezen vullen.