MX Cross
Image default
Aanbiedingen

Zo maak jij een indrukwekkend cv

Zo maak jij een indrukwekkend cv

Ben je opzoek naar een nieuwe bijbaan? Dan is het hebben van een cv onmisbaar. In dit document zet je eigenlijk je ‘levensloop’ op het gebied van educatie en werkervaring. Ook staat er persoonlijke informatie in, zoals je skills en misschien ook wel je hobby’s. Maar hoe stel je nu een goed curriculum vitae op? Met de volgende tips stel jij een indrukwekkend cv op.

 

Wat moet er in je cv staan?

Wanneer jij solliciteert op een baan wordt er ook gevraagd naar je cv. De recruiter van het bedrijf leest dit document voordat diegene de rest van je sollicitatiebrief leest. Hiermee krijgt diegene een goed overzicht van jouw werkervaring en wat je allemaal in je mars hebt. Een cv bestaat uit een aantal onderdelen. Om te beginnen met jouw contactgegevens, zo kan het bedrijf contact met je opnemen wanneer ze een potentiële werknemer in je zien. Om jezelf voor te stellen kan je een klein persoonlijk stukje tekst erin zetten. Verder moet je je werkervaring vermelden, en geef in een paar zinnen een samenvatting van je werkzaamheden bij die baan. Heb je nog niet zoveel werkervaring? Dan heb je vast interessante projecten op school gedaan. Ook al jouw opleidingen mogen een mooi plekje op jouw cv krijgen. Je hebt niet voor niets al die jaren hard lopen zwoegen! En als laatste zet je je kennis en vaardigheden erop. Hiermee bedoelen we kennis en skills die relevant kunnen zijn voor jouw toekomstige baan.

 

Geef een uniek design aan je cv

Je kan natuurlijk je cv gewoon in Word maken, maar de kans is groot dat je dan niet heel erg opvalt tussen alle andere sollicitanten. Geef je cv daarom een persoonlijke draai! Een goede manier om dit te doen is door het maken van een mooi design. Voeg kleuren toe en gebruik leuke lettertypes. Online staan er heel veel voorbeelden van hoe je je cv in een modern maar professioneel jasje stopt. Zorg er wel voor dat je design een weerspiegeling is van je persoonlijkheid op een professionele manier.

 

https://www.easyjobs.nl/vacatures/