MX Cross
Image default
Winkelen

De beste motorhelmen voor 2022

Een motorhelm kopen vormt een belangrijk onderdeel voor de motorrijder. Naast je motor vormt de aanschaf van een motorhelm wel een duur element toe aan je lijst met benodigdheden. Maar dat is het meer dan waard. De motorhelm is belangrijk voor de veiligheid, maar voorziet ook in comfort en verkoeling van het hoofd, tijdens je tochten. Daarom hierbij een overzicht van de beste motorhelmen outlets voor 2022.

Ga voor kwaliteit en prijs

Wie zoekt naar de beste motorhelmen voor 2022 zal natuurlijk ook kijken naar de kwaliteit-prijs verhouding. De Bell Qualifier DLX MIPS helm vormt hierin de absolute aanrader. De helm beschikt over veel beschermende technologie zoals het multi-Directional Impact System. Dit systeem voert de impact van de eerste klap bij een val af en voorkomt daarmee traumatisch letsel. Ook het comfort is prima en door de een interne kraag wordt de windruis die ontstaat automatisch verminderd tijdens het rijden. Daarnaast beschikt deze helm over een gelaatsscherm dat zich automatisch aanpast aan zon en duisternis. En dit alles tegen een zeer betaalbare prijs.

De allround kampioen onder de helmen

Het totale plaatje met eigenschappen van de motorhelm is belangrijk. Wie hierin de beste motorhelmen voor 2022 wil zien, kan niet om de AGV K3 SV Ride 46 helm heen. Deze helm heeft de strengste veiligheidstests met glans doorstaan. Een gemiddelde van 4 op de 5. En tegen een betaalbare prijs, zorgen een geïntegreerde achterspoiler en speciale kinbeugel voor een gedempte luchtstroom. Met zijn geringe gewicht van ongeveer 1,6 kilo zit de helm comfortabel. Een betaalbare zeer veilige allround helm.

Helm voor de racers

Wie houdt van racen, op de weg of circuit, zal al snel uitkomen bij de Arai Corsair X Schwantz helm. De helm is volledig afgestemd op het motorrijden in een aerodynamische racehouding. Licht van gewicht en voorzien van schuine ventilatie geeft deze ronde en gladdere helm een geweldige luchtstroom en goede bescherming bij een ongeval op hoge snelheden. Door het speciaal ontworpen vizier, met vergrendelsysteem kun je eenvoudig ventileren zonder dat het scherm omhoog vliegt. Ideaal voor de racefanaten.

De helm waarmee je gezien mag worden

Motorrijden is natuurlijk ook zien en gezien worden. Wie kijkt naar de beste motorhelmen voor 2022 en ook een eyecatcher wil hebben, moet zeker kijken naar de Icon Airframe Pro Carbon helm. Deze van koolstofvezels gemaakte helm is met zijn gouden accenten en vergulde spoilers niet te missen. De binnenmaat is verstelbaar om het comfort te vergroten en de helm is opgebouwd uit waterafstotende elementen. Je valt zeker op.