MX Cross
Image default
Aanbiedingen

We versnellen de site in de ontwikkelingsfase

web and mobile

In dit artikel wil ik het hebben over zo’n belangrijke parameter als het optimaliseren van de snelheid van de site tijdens de ontwikkelingsfase.Zoekmachines beginnen langzamerhand steeds meer belang te hechten aan hoe snel de site werkt op smartphones en pc’s voor gebruikers.

Kortom, het idee van de kwaliteit en gezondheid van de site wordt door Google bij de massa gepromoot.

Als uw site en de site van uw concurrent ongeveer dezelfde interne optimalisatie hebben, ongeveer dezelfde aankopen van extern verkeer, merkverkeer, linkprofiel, nomenclatuur, aantal pagina’s, gedrag en vele andere parameters, maar de site van de concurrent is sneller dan die van u, dan zal de concurrent dat wel doen hoger scoren in zoekresultaten.

Bereid de slee in de zomer voor

In het stadium van website-ontwikkeling denken maar weinig mensen aan iets, behalve hoe ze de website snel aan de klant kunnen overhandigen en certificaten van voltooiing kunnen ontvangen.

In mijn ervaring is de distributie ongeveer het volgende: 1 op de 50 klanten denkt na over de snelheid van de toekomstige site en volledige interne optimalisatie voordat het project wordt gelanceerd en stelt als resultaat de nodige taken voor de programmeurs.

Zelfs niet wat hij denkt, maar vermoedt over het algemeen dat zo’n parameter als snelheid een rol kan spelen.

Nou, zoals het gezegde luidt, succes is niet voor iedereen weggelegd. Dus pak een eenvoudige instructie en implementeer deze zo snel mogelijk op uw site.

We versnellen de site zelf / Schakel compressie van statische objecten in.

Ik ben er zeker van dat een klein percentage van de lezers hun website lanceert of zal lanceren op een dedicated server met een zelfgeschreven CMS, admin panel en logica.

Dit is verre van een goedkope activiteit waarvoor bepaalde technische kennis vereist is, dus de meeste plaatsen sites op een virtuele server met een betaald of gratis CMS.

Gewoonlijk heeft de ISP-manager van een hostingprovider een speciale sectie met domeininstellingen, waar u de volgende opties kunt inschakelen.

Dit is de gemakkelijkste en snelste optie waarvoor 0 ontwikkelingskennis vereist is. Overigens raad ik aan het compressieniveau in te stellen op 6 om de CPU van je server niet te overbelasten.

Elimineer rendering die CSS en JS blokkeert.

Veel mensen denken dat de sleutel tot groene ruimte in PageSpeed ​​Insights gewoon paginagewicht is. Zoals, een pagina op de site weegt 50 megabytes – slecht, weegt 50 bytes – het leven is goed. 

Dit is in feite niet het geval. Het totale gewicht van het document heeft geen directe invloed op de 100 punten in de snelheidstest. De vraag is hoe snel het eerste scherm met inhoud aan de gebruiker wordt getoond.

Zoekmachines willen dat de gebruiker de inhoud van de site zo snel mogelijk ziet. Zelfs als er 20 megabytes aan foto’s zijn, maakt dat niet uit.

Welnu, sommige CSS en JS kunnen de tijd voordat de pagina-inhoud wordt weergegeven aanzienlijk verlengen.

Er zijn twee mogelijke opties, in het algemeen, beide werknemers.

CSS en JS handmatig optimaliseren tijdens de ontwikkeling. We plaatsen alle sitestijlen rechtstreeks in de Head-tag zonder verbinding te maken via statische bestanden.

We gebruiken geen externe lettertypen zoals Google Fonts. Dit alles vertraagt ​​de snelheid van het weergeven van inhoud voor eindgebruikers.

Verklein CSS, JS en HTML.

Als u een klant bent, hangt veel af van de directheid van de handen van de ontwikkelaars, hun mate van onverschilligheid en de details in de taakomschrijving.

Over het algemeen is het goed om er eerst achter te komen hoeveel code en in welke bestanden helemaal niet wordt gebruikt, maar in de cache wordt opgeslagen en geladen door gebruikers, waardoor het renderen van het eerste scherm wordt vertraagd.

Sluit CDN aan.

CDN staat voor Content Delivery Network of Content Delivery Network. In eenvoudige bewoordingen is dit een netwerk van servers over de hele wereld met speciale software, waarvan de taak is om de statische inhoud van uw site te bedienen vanaf de server die het dichtst bij de gebruiker staat.

Enkele extra voordelen van CDN.

DDoS-weerstand dankzij gedistribueerde architectuur en hoge serverkracht.

Het verminderen van de belasting van de server van de hostingprovider waar de site zich bevindt.

In het geval dat de server van de hostingprovider op korte termijn niet beschikbaar is, is de site beschikbaar, aangezien een kopie van de sitepagina’s zich op CDN-servers bevindt.

Aanzienlijke verbetering van de SEO-statistieken van de site in afgelegen regio’s.

De kosten van CDN-services zijn meestal afhankelijk van het verkeersvolume. Hoe meer verkeer de site verzamelt, hoe duurder het CDN zal zijn.

Stel Lazy loading in en comprimeer alle afbeeldingen.

Lazy loading is het asynchroon laden van inhoud totdat deze nodig is. 

Voorbeeld: wanneer een gebruiker de site betreedt, wordt alleen dat deel van de inhoud dat hij ziet voor hem geladen. Als de gebruiker naar beneden begint te scrollen, wordt de rest van de site-inhoud geladen. In dit geval wordt de levering van de eerste inhoud aan de gebruiker versneld en neemt de laadsnelheid van de site toe. U hoeft niet te wachten tot het hele document is geladen.

Sommige CMS’en hebben standaard Lazy loading, zoals de laatste WordPress-update. Configureerbaar met plugins, er ontstaan ​​geen problemen. Als het CMS zelfgeschreven is, is alles individueel, u moet een taak voor de ontwikkelaar instellen.

Gebruik het moderne webp-afbeeldingsformaat.

Het is een compressieformaat voor afbeeldingen van Google. Ontwikkeld in 2010. Feit is dat afbeeldingen in het webp-formaat meerdere keren minder wegen dan afbeeldingen in andere formaten. Soms honderden keren minder

In plaats van een conclusie

Denk aan de snelheid van de site tijdens de ontwikkelingsfase. Dit heeft invloed op SEO en conversies, en uiteindelijk op geld.

Neem contact met ons op en we bespreken verschillende mogelijkheden.

E-mail: info@webdevelopmentapp.com 
BE: +32 499 41 46 24 
Franklin Rooseveltplaats 12, 2060 Antwerpen, Belgie

web developer

https://webdevelopmentapp.com/nl/about-us.html