MX Cross
Image default
Aanbiedingen

Vijf tips om jouw auto goed te onderhouden

Wanneer je een auto koopt wil je natuurlijk zo lang mogelijk van het rijplezier kunnen genieten. Het is daarom belangrijk dat de auto goed onderhouden wordt. Maar hoe doe je dat? Naast een onderhoudsbeurt kan je een hoop zelf doen om zo lang mogelijk van jouw auto te kunnen genieten. Wij geven daarom vijf tips hoe jij jouw auto goed kunt onderhouden. Benieuwd welke dit zijn? Lees dan snel verder en kom erachter!

 

Let op je rijstijl

 

Naast dat het in Nederland niet toegestaan is om harder dan 130 km/u te rijden, kan te hard rijden ook negatieve invloed hebben op de staat van jouw auto. Zo kan bijvoorbeeld het racen op de weg, het te snel nemen van scherpe bochten en hard remmen ervoor zorgen dat verschillende onderdelen van jouw auto sneller slijten. Wanneer onderdelen slijten zijn deze eerder aan vervanging toe. Zorg er daarom voor dat je altijd ‘netjes’ rijdt. Een goede tip is ook om er op te letten dat je niet onbewust met je voet op de koppeling staat wanneer dit niet nodig is. De koppeling slijt dan namelijk een stuk sneller.  

 

Rijd niet te veel korte stukken

 

De motor van een auto heeft altijd tijd nodig om op te warmen. De slijtage op de motor is in deze tijd het meest heftig. Het is dus zonde om korte afstanden af te leggen met de auto. Ga daarom de volgende keer heerlijk op de fiets. 

 

Tank op tijd

 

Het is belangrijk dat je niet wacht met tanken totdat de brandstof bijna op is. Wanneer je altijd doorrijdt totdat het lampje brandt, is de kans groot dat het brandstofsysteem wordt beschadigd. Dat wil je natuurlijk voorkomen. 

 

Bescherm jouw auto tegen weersomstandigheden 

 

Door jouw auto in de garage te zetten bescherm je deze tegen weersomstandigheden. Heb je geen garage? Dan kun je gebruik maken van een autohoes. Zo voorkom je dat jouw auto niet vies wordt en ook geen schade oploopt tijdens bijvoorbeeld een harde hagelbui. 

 

Plan regelmatig een onderhoudsbeurt in


Zoals we al eerder aangaven: naast dat je een hoop zelf kunt doen om zo lang mogelijk te genieten van jouw auto, is een regelmatige onderhoudsbeurt ook belangrijk. Bij een onderhoudsbeurt worden veel onderdelen van de auto gecontroleerd die je zelf niet kunt controleren of vervangen. Voor zo’n onderhoudsbeurt kun je bijvoorbeeld terecht bij Bochane onderhoud. Bij dit bedrijf kun je terecht voor onderhoud aan alle automerken en -modellen.

https://www.bochane.nl/