MX Cross
Image default
Aanbiedingen

Mobiele draagkracht op de werkplaats: de mobiele portaalkraan

Op veel werkplaatsen wordt gebruik gemaakt van een kraan om het werk te verlichten en te vereenvoudigen. Echter bieden niet alle werkplaatsen voldoende ruimte voor het installeren van een of meerdere kranen. Voor dit soort plekken kan een mobiele portaalkraan de uitkomst zijn.

 

De mobiele portaalkraan

Mobiele portaalkranen zijn een soort hijskranen die op wielen of banden worden geplaatst, zodat deze gemakkelijk van de ene naar de andere plek kunnen worden verplaatst. De machine is ondanks zijn mobiliteit nog steeds erg krachtig, en kan tot zo’n 5 ton aan materiaal ophijsen en verplaatsen.

 

Mobiele portaalkranen zijn daarnaast ook erg nauwkeurig en kunnen zelfs kleine objecten oppakken en verplaatsen zonder ze te beschadigen. Deze kranen kunnen ook makkelijk gebruikt worden in combinatie met andere hijsmiddelen, zoals takels of hefwagens, om zware objecten te verplaatsen.

 

Andere systemen

Buiten de mobiele portaalkraan zijn er nog andere verschillende mobiele kranen beschikbaar, zoals de knikarmkraan en de brugkraan.  Waar de portaalkraan een rechte boom heeft om objecten te verplaatsen, is deze bij de knikarmkraan geknikt. Een brugkraan is een portaalkraan die op een brug geïnstalleerd kan worden.

 

Heb je toch liever een vaste kraan op je werkplaats? Dan zijn er ook nog genoeg opties. Zo bestaan er bijvoorbeeld kolomzwenkkranen, die op een gewenste plaats professioneel gemonteerd kunnen worden.

 

De kolomzwenkkraan

Bij de keuze voor een kolomzwenkkraan bestaan er twee verschillende opties: de bovengebouwde kolomzwenkkraan en de ondergebouwde kolomzwenkkraan. Het voordeel van de bovengebouwde kolomzwenkkraan is dat er minder inbouwhoogte verloren gaat, waar je bij de ondergebouwde kolomzwenkkraan wat meer ruimte nodig hebt. De ondergebouwde kolomzwenkkraan heeft dan wel weer de betere prijs/performance balans.

 

Waar je voorkeur ook naar uit gaat, er is dus een groots aanbod in de verschillende soorten kranen. Het belangrijkste is dus vooral dat er gekeken wordt naar welke kraan het beste past binnen de werkplaats, en of deze kraan de geschikte draagkracht heeft die nodig is voor het gewicht dat deze moet gaan tillen.

https://www.adaklein.nl/portaalkraan/