Hoe sluit je de voor jou beste scooterverzekering af?

Mxcross

Er wordt vandaag de dag nog altijd zeer vaak gedacht dat alleen grote gemotoriseerde voertuigen zoals met name een auto in Nederland verplicht moeten worden verzekerd. Dat is niet juist. De wetgeving zegt namelijk dat alle gemotoriseerde voertuigen die zich op de openbare weg begeven dienen te worden verzekerd. Dit betekent dat je hier ook rekening mee zal moeten houden bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een scooter. De zogenaamde scooterverzekering vertoont grote gelijkenissen met de autoverzekering. Dit betekent onder meer dat je ze ook op verschillende manieren kan afsluiten. Wil jij hier graag meer over te weten komen? Lees dan vooral nu verder!

Wat is de scooterverzekering precies?

De scooterverzekering is zoals de naam reeds duidelijk maakt een verzekering die wordt afgesloten voor een scooter. De basisverzekering, de zogenaamde WA-verzekering is voor elke eigenaar van een scooter die met diens voertuig op de openbare weg gaat rijden verplicht. Je kan er echter ook voor kiezen om nog een extra uitgebreide verzekering af te sluiten. Deze opties zijn vooral interessant voor mensen die bijvoorbeeld zeer vaak met een scooter rijden. Ook wanneer je de keuze hebt gemaakt om een wat duurder exemplaar te kopen kunnen deze opties de beste keuze zijn.

De scooterverzekering is wettelijk verplicht in Nederland en het merendeel van de andere Europese landen. Dat is het gevolg van het feit dat de overheden graag willen dat alle deelnemers aan het verkeer op de meest optimale wijze zijn beschermd. Dit niet alleen tegen lichamelijke, maar ook tegen financiële schade die wordt opgelopen. Dat is alleen maar mogelijk wanneer men tracht om zoveel mogelijk partijen zich te laten verzekeren. Hoe dan ook, wanneer je een scooter gaat kopen zal je kunnen vaststellen dat je dus altijd rekening zal moeten houden met het afsluiten van een passende verzekering. Hoe je die verzekering nu precies kan afsluiten? Dat zal je meteen ontdekken wanneer je de informatie verderop deze pagina raadpleegt!

Hoe kan je de scooterverzekering afsluiten?

Er bestaan tal van verschillende manieren om de scooterverzekering af te sluiten. Zoals eerder op deze pagina reeds vermeld moet je er in eerste instantie vooral rekening mee houden dat je scooter verzekeren een wettelijke verplichting is. Deze verplichting is alleen maar van toepassing voor de zogenaamde WA-verzekering voor scooters. Deze verzekering richt zich specifiek op het indekken van derden die mogelijks door jouw toedoen zijn geconfronteerd met lichamelijke en / of financiële schade. Het afsluiten van dit type verzekering mag dan verplicht zijn, eigenlijk heb je er zelf als afsluiter van de verzekering niet zoveel aan. Ze dekt immers nooit de schade aan je eigen scooter.

Naast de WA-verzekering beschik je ook altijd over de mogelijkheid om nog te kiezen voor een meer uitgebreide verzekering voor je scooter. Er zijn wat dit betreft twee verschillende extra mogelijkheden voor handen. Het gaat hierbij enerzijds om de WA+ beperkt casco en anderzijds om de WA+ volledige cascoverzekering. Beide verzekeringen bieden aanvullende dekkingen bovenop de standaard en aldus verplichte WA-verzekering. Het gaat hierbij concreet om onder meer:

  • Schade die het gevolg is van diefstal;
  • Schade veroorzaakt door een brand;
  • Schadegevallen die zelf zijn veroorzaakt aan de eigen scooter;

Voor deze laatste dekking geldt dat ze uitsluitend wordt voorzien bij de WA+ volledige cascoverzekering voor scooters. Dit is veruit de meest uitgebreide, maar helaas ook meteen de duurste verzekering die je voor een scooter kan afsluiten. Wanneer je van plan bent om voor deze optie te kiezen dien je altijd goed de afweging te maken tussen de kosten en de baten.

Waar rekening mee houden bij het kiezen van je scooterverzekering?

Wanneer je ervoor kiest om een nieuwe scooterverzekering af te sluiten spreekt het voor zich dat je daarbij met een aantal factoren rekening zal willen houden. Iets waar je beslist aandacht aan dient te besteden is bijvoorbeeld de waarde waar de scooter over beschikt. Voor nieuwe, dure scooters kan het bijvoorbeeld al snel de moeite waard zijn om te kiezen voor een WA+ beperkt of volledige casco verzekering. Op het ogenblik dat je slechts beschikt over een wat oudere, tweedehandse scooter die doorgaans ook slechts een kleine waarde vertegenwoordigt is dat veel minder noodzakelijk.

Niet alleen de waarde waar je scooter over beschikt zal mee bepalend zijn voor het soort scooterverzekering die je gaat afsluiten. Wat namelijk verder ook te denken van de hoeveelheid aan kilometers die je op jaarbasis gaat afleggen? Des te meer kilometers je rijdt met je scooter, des te beter je deze graag zal willen laten verzekeren. Let wel, hoe uitgebreider je scooterverzekering wordt, des te hoger uiteraard ook de kosten zullen komen te liggen. Hier zal je ook maar wat graag rekening mee willen houden, maar dat spreekt natuurlijk voor zich.

Besparen op je scooterverzekering? Dat doe je met deze tips!

Een scooterverzekering afsluiten is dus duidelijk iets waar je niet onderuit komt. Dat gezegd hebbende is het wel zo dat je er op verschillende manieren op kan besparen. Veel mensen staan hier niet bij stil waardoor ze eigenlijk voor het verzekeren van hun scooter veel te veel betalen. Jij kan dit gelukkig voorkomen. Hoe? Zeer eenvoudig, door rekening te houden met de onderstaande tips.

  1. Verzeker je scooter altijd in functie van het gebruik en naargelang de waarde;
  2. Voer altijd een goede vergelijking uit tussen de verschillende scooterverzekeringen;
  3. Controleer altijd of er sprake is van een eigen risico of niet;
  4. Sluit geen dekkingen af die je eigenlijk voor je scooter helemaal niet nodig hebt;

Het afsluiten van een goedkope scooterverzekering kan in de praktijk best wat tijd en moeite kosten. Voor heel wat mensen geldt dat ze deze hoeveelheid aan tijd daar liever niet aan willen besteden. Dat is uiteraard mogelijk, alleen is het nog maar de vraag hoe interessant dat dan in de praktijk werkelijk is. Het risico bestaat namelijk dat je daardoor niet één keer te veel moet betalen voor je verzekering, maar wel periodiek. De meerprijs kan op deze manier al behoorlijk snel oplopen. Probeer dus altijd rekening te houden met de hierboven terug te vinden tips voor wat het kunnen afsluiten van je scooter verzekeren betreft.

Laser uitlaat van uitstekende kwaliteit

Mxcross

Wilt u uw huidige uitlaat vervangen door een mooie Laser uitlaat, zonder dat u uw motor opnieuw hoeft af te stellen. Voor uw Laser uitlaat van uitstekende kwaliteit moet u bij ons wezen. We hebben uitlaten met verschillende geluiden en dempers; van diepe klank tot een scherp geluid. Is uw uitlaat kapot of verroest, wilt u een ander geluid, wilt u een ander uitstraling of wilt u meer snelheid? Overweeg een uitlaat van Laser aan te schaffen; bij ons vindt u genoeg keuze. Wanneer u voor een Laser uitlaat gaat, hoeft u uw motor niet opnieuw af te stellen. Twijfelt u over de werking van uw huidige uitlaat? Dan kunt u bij ons terecht voor advies.  

Laser uitlaat tegen aantrekkelijke prijs

Met uw aankoop van een Laser uitlaat bent u verzekerd van een kwaliteitsproduct. Elk uitlaat is geproduceerd met behulp van hoogwaardige materialen. De Laser uitlaat dempt het lawaai van uw motor perfect of geeft u het geluid die u wilt, het verbetert de prestatie van uw motor door de juiste tegendruk te bieden en geeft uw motor een ander blik. We doen er alles aan om u de beste uitlaat te laten vinden tegen een aantrekkelijke prijs. Voor meer kracht, beter geluid en beter brandstofgebruik is een Laser uitlaat de beste keus.

Voor elke motor een Laser uitlaat

Als u op zoek bent naar een Laser uitlaat tegen een scherpe prijs, bent u bij ons aan het juiste adres. We hebben een breed scala aan de beste uitlaten en u zult zeker één vinden die bij uw motor past. Ons assortiment bestaat niet alleen uit complete uitlaten, maar ook uit losse einddempers en andere aanverwante artikelen. Wilt u weten in welke uitvoeringen u een Laser uitlaat bij ons kunt vinden? Maak gerust contact met ons. We staan u graag te woord, voorzien u van alle informatie en geven u het juiste advies bij de aankoop van uw uitlaat. Wat is dat geluid dat gewoonlijk hoort bij Auto Repair Shops? Zijn auto chipping!

Mxcross

Toen we denken aan auto-chippen, mogen we onszelf voorstellen dat we een autowiel wijzen op een aantal arme schmuck die over de weg voor ons snijdt op een scooter met twee wielen. Nou, ik ben hier om je te vertellen dat auto-chipping niet zo simpel is als dat. Als u van plan bent om een serieuze chippen met uw auto te doen, moet u weten wat u doet, en hoe u het doet. Als je niet, kun je uiteindelijk veel meer schade aan je auto doen dan goed.

 

Dus wat is dat ding dat je hoort over auto chipping wanneer je naar de radio luistert? Nou dat wordt een chip genoemd. Een chip is niets meer dan een plastic of keramische barrière die boven de top van een stuk metaal wordt geplaatst om een soort energiebarrière te creëren. Het doel hiervan is zo dat het metaal eronder (het deel waaraan u wilt werken) niet wordt beschadigd door de wrijving tussen de twee stukken metaal.

Het idee is om het metalen zachter te maken, zodat de chip beter zal hechten, maar wat voor soort chip heb je nodig, en hoe moeilijk is het?

 

Er zijn drie belangrijke manieren om de juiste auto-chipping voor uw project te bepalen. Je kunt ergens een chip van je eigenen krijgen, of je kunt ergens een chip kopen. Persoonlijk zou ik een chip gebruiken die ik van eBay heb gekomen omdat het goedkoop was (hoewel het veel werk heeft gedaan om het op te zetten, maar dat is wat het leuk maakt). Het punt om te onthouden is dat het ongeacht waar je je chip vandaan krijgt, geen garantie is dat de chip voor altijd ophoudt.

 

Laten we nu praten over het chippen van je eigen auto. Eerst moet je weten welke tools je nodig hebt om dit eendabel project te maken. Sommige dingen die je nodig hebt, zijn een paar verschillende soorten chippingmessen, een set auto chip tapes en een zeer zachte doek of een oud sokken. Als je begint, zou je kunnen denken aan jezelf dat dit de enige dingen zijn die je nodig hebt, maar geloof me; Ook, zoals u verder kunt, kunt u andere dingen toevoegen als een markerende pen of een klein kleurpotlood.

 

Nu, op het daadwerkelijke proces om uw auto daadwerkelijk te chippen. Voordat je je auto chipt, kijk dan altijd onder de motorkap en onder de auto, dus je weet wat er aan de hand is. Soms chippen mensen hun auto’s terwijl ze zich in het midden van een beweging bevinden, dus het is belangrijk om te weten wat je aan het doen bent als je je auto beweegt en je een auto onderweg chipt.

Nadat je alle verf van de deur van de deur en in het motorcompartiment hebt verwijderd om een nieuwe verf te nemen en het over de chips die je net hebt verwijderd.

 

Je moet je nieuwe laag verf testen voordat je je auto op de weg zet. Er zijn veel video’s op het internet om u te laten weten hoe u uw nieuwe coating kunt toepassen, zodat u de gewenste resultaten kunt krijgen. Zodra je zeker weet dat je de juiste kleur hebt, schilder dan het hele ding een donkergrijs. Gebruik een deel van je ongebruikte chipping tape om alles op zijn plaats te houden. En je bent een geweldige start!

Klik hier voor meer informatie ChipPerformance

V60 Volvo

Ze zijn gewild en dus zie je ze veel, de V60 Volvo. Een zeer krachtige en praktische stationwagon die in 2018 al weer toe was aan de tweede generatie. De V60 Volvo kwam in 2010 op de Nederlandse markt en bleek meteen een succes. De V60 doet sterk denken, wat betreft het design, aan de Volvo V90, de Volvo S90 en de XC90 en ook de XC60.

Nieuwe hybride versie van de Volvo V60

Gebaseerd op het Ford EUCD platform bleek de Volvo V60 meteen na de lancering een schot in de roos. De auto kenmerkt zich als bijzonder krachtig en praktisch, niet in de laatste plaats vanwege de geboden ruimte. Wat betreft de motoren is er amper verschil met de S60, al is de V60 wel iets zuiniger in gebruik. In 2012 kregen de V60 modellen een start- stop systeem aangemeten en werden verbeteringen aangebracht aan de dieselmotoren, die daardoor ineens een stuk zuiniger bleken. Vanaf 2014 is de V60 voorzien van een bredere grille een eigen Sensus Connect navigatiesysteem en bestaan de koplampen uit een geheel. In 2018 werd de tweede generatie van de V60 van Volvo gepresenteerd. De Zweedse gigant presenteerde toen bovendien een nieuwe hybride versie van dit type. Van de Volvo V60 zijn we nog lang niet af, dat moge duidelijk zijn.

Het kan je met alle merken gebeuren

Toch kan het gebeuren dat je op zomaar een dag autotransport nodig hebt, als de auto het plotseling begeeft. Het kan je in alle merken auto’s overkomen. Nadat je RoadGuards gebeld hebt en de monteur alles geprobeerd heeft de auto te repareren, rest niets anders dan autotransport regelen, iets waarvoor de monteur ook zorg draagt. De auto zal dan naar een specialist worden gebracht en wie weet is hij wel in staat de auto weer aan de praat te krijgen.